Over het Clean Planet Program

Ons Clean Planet Program getuigt van de toewijding van Konica Minolta aan duurzaamheid en het behoud van de natuurlijke hulpbronnen van de aarde. Met dit programma bieden we een eenvoudige en betrouwbare oplossing voor de bescherming van natuurlijke hulpbronnen en de vermindering van afval om onze klanten te ondersteunen bij het bereiken van hun eigen duurzaamheidsdoelstellingen.

Het Konica Minolta Clean Planet Program …

… betreft het retourneren en recyclen van door Konica Minolta goedgekeurde verbruiksartikelen. Niet alleen toners kunnen worden geretourneerd, maar ook fotoconductordrums, ontwikkelaars, beeldverwerkingseenheden en andere verbruiksartikelen van Konica Minolta. Alleen verbruiksartikelen die als gevaarlijk zijn geclassificeerd, zoals bepaalde UV-inkt-gebaseerde verbruiksartikelen, mogen niet worden geretourneerd.

… voldoet aan de verplichting van de gebruiker om elektronisch afval specifiek te behandelen (d.w.z. als WEEE - Waste Electrical and Electronic Equipment) en deze niet weg te gooien bij het restafval (de meeste Konica Minolta-toners en andere verbruiksartikelen bevatten elektronische componenten).

… biedt de hoogste recylingkwaliteit die beschikbaar is, waardoor het hergebruik van materialen in het belang van de bescherming van natuurlijke hulpbronnen en het voorkomen/verminderen van afval is gegarandeerd.

… streeft een beleid na waarbij geen afval naar de vuilstort gaat; ons recyclingproces staat ook geen verbranding van gebruikte verbruiksgoederen of onderdelen daarvan toe. Slechts een zeer klein deel van het materiaal kan niet worden gerecycled tot secundaire grondstof. In plaats daarvan wordt het gebruikt voor energieterugwinning. Meer informatie over het recyclingproces en de resultaten vindt u op het tabblad “Recycling”.

… kunt u uw gebruikte verbruiksartikelen eenvoudig retourneren via een geautomatiseerd bestelproces op de portal van het Clean Planet Program. U hoeft hier nooit extra voor te bellen of een aanvullende e-mail te schrijven.

… kunt u verschillende adressen opslaan voor levering en ophalen van dozen en een gewenste ophaaldatum selecteren om de service aan uw wensen aan te passen.

… toont de bestelgeschiedenis, zodat al uw activiteiten volledig transparant zijn.

… kunt u op een betrouwbare en handige manier de duurzaamheidsdoelstellingen van uw bedrijf bereiken op het gebied van afvalvermindering en bescherming van hulpbronnen, en een verantwoordelijke bedrijfsomgeving creëren voor personeel, klanten en partners.

… kunt u het duurzaamheidsbeleid van uw bedrijf aantonen: Konica Minolta verstrekt uw individuele certificaat voor deelname aan het Clean Planet Program, dat u aan uw klanten, partners en belanghebbenden kunt laten zien.

Hoe werkt het?

  1. Als u nog geen geregistreerde gebruiker bent van het Clean Planet Program, vul dan het  registratieformulier in om u als deelnemer aan te melden en uw persoonlijke toegangsgegevens te verkrijgen tot de portal van het Clean Planet Program. Als uw bedrijf nog geen licentie heeft voor het gebruik van het Clean Planet Program, neem dan contact op met uw Konica Minolta-accountmanager.
  2. Zodra u uw toegangsgegevens hebt ontvangen, meldt u zich aan bij de beveiligde portal, waar u minimaal drie lege inzameldozen kunt bestellen in een formaat dat aan uw behoeften voldoet.
  3. Plaats uw gebruikte tonercartridges of flessen en andere gebruikte verbruiksartikelen die u via Konica Minolta hebt verkregen in de inzameldoos.
  4. Wanneer uw inzameldoos vol is, meldt u zich aan bij de portal van het Clean Planet Program om de ophaalservice op locatie voor uw doos/dozen in te plannen voor een dag die u schikt. Als uw bedrijf in aanmerking komt voor de retourservice voor één artikel kunt u de doos voor één artikel ook naar een afleverlocatie bij u in de buurt brengen.

Eco Vision 2050

Het Clean Planet Program is onderdeel van Eco Vision 2050 - het langetermijnplan van Konica Minolta voor een duurzame toekomst. ECO Vision 2050 omvat drie belangrijke doelstellingen: de CO2-uitstoot gedurende de gehele levenscyclus van het product tot 2050 met 80% verlagen ten opzichte van de niveaus in 2005, recycling bevorderen en effectief gebruik maken van de beperkte hulpbronnen van de aarde, en werken aan het verdere herstel en behoud van biodiversiteit.